ESKİŞEHİR ODUNPAZARI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Uygulamalı Girişimcilik Programını Tamamlayan Kadınlara Sertifikaları Verildi

Uygulamalı Girişimcilik Programını Tamamlayan Kadınlara Sertifikaları Verildi

KOSGEB Eskişehir İl Müdürlüğü ile Toplum ve Aile Destek Merkezi (TADEM) tarafından birlikte düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Sertifika Programı” eğitimlerini tamamlayan 59 kadın girişimciye sertifikaları törenle verildi.

Öğretmenevinde düzenlenen programa; Vali Özdemir Çakacak ve eşi Kevser Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Odunpazarı Kaymakamı Cemal Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kürşad Önder Ceylan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, okul müdürleri, sertifika almaya hak kazanmış kursiyerler ve davetliler katıldı.

Yarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olduğunu belirten Vali Çakacak, programda yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün dünyanın her yerinde anıldığını ve kadınların sorunlarının çeşitli platformlarda tartışıldığı bir gün olacağını bildirdi.

Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Vali Çakacak, sözlerine şöyle devam etti: “Biliyoruz ki, kadın toplumun en etkili, yönlendirici, birleştirici ve koruyucu unsurudur. Kadının dışlanması, sosyal ve ekonomik hayattan uzak tutulması yaşadığımız çağın ruhundan çok çok uzak bir anlayıştır. Kadınların sanattan spora, eğitimden kültüre hayatın her safhasında olması bir ülkenin en büyük kazançlarından birisidir. Bu konu, sürdürülebilir, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yolu olup; politik, sosyal, ekonomik, kültürel ve çevresel güvenliği başarmanın da en öncelikli koşuludur.   Demokratik, ileri bir toplum için, kadınların güçlendirilmeleri, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda eşit fırsat ve olanaklardan faydalanabiliyor olmaları çok önemlidir.   Tüm dünyada, kadın kimliği üzerine söylenen tüm olumsuz ifadeler bir yana bırakılmalı; kadınların farklılığı gerek sosyal, gerek siyasal hayatta bir zenginlik olarak görülmelidir. Bu zenginlik sadece demokrasileri güçlendirmekle kalmayacak, aynı zamanda toplumsal ahengi de mükemmele ulaştıracaktır.   Bizler kadın ve erkeğin bir bütünün iki eşit yarısı olduğuna inanan bir gelenekten geliyoruz. Cinsiyetler arası adaleti şiar edinen bir dinin mensupları olarak kadın ve erkeğin karşılıklı adalet ve hakkaniyet içinde yeryüzünü birlikte imar edeceğine inanıyor ve bunun için çabalıyoruz.   Geçmişten günümüze ülkemizde kadınlar, erkeklerle birlikte sosyo-kültürel, siyasal tarihimizin inşa ve ihyasında büyük roller üstlenmişlerdir. Unutulmamalıdır ki, İstiklâl Savaşı’mızda Nene Hatun gibi, Fatma Bacı gibi nice isimsiz kadınımız erkeklerle omuz omuza olmuştur.   Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın katkıları, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımız, İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz, KOSGEB İl Müdürlüğümüz ve Odunpazarı Kadın Gelişim ve Kültür Derneği’nin işbirliği ile gerçekleştirilen Toplum ve Aile Destek Merkezleri Projesi’yle toplam 2401 kadınımız bir yıllık eğitim almıştır. 931 kadınımızın kişisel gelişimlerini artırıcı eğitimler ve 1470 kadınımızın ise meslek edinmeye yönelik eğitimler aldı. Bu hanımlarımızdan bir kısmı aldıkları eğitimler sonucu aktif iş hayatına katılmış olup, 59 kadınımız da girişimcilik sertifikası almıştır. Bu toplantı vesilesiyle girişimcilik eğitimi alarak sertifika sahibi olmaya hak kazanan hanımlarımızı ayrıca tebrik ediyorum.”   Aile kurumunun temel taşı, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, sosyal ve ekonomik hayattaki başarıları kadar yetiştirdikleri nesillerle de geleceğimizin şekillenmesine katkıda sağladığını bildiren Vali Çakacak, konuşmasını  “Bu önemli günde bizimle birlikte olan ve kadın emeğinin fark edilmesini sağlayan projeleri destekleyen, milletvekilimiz Sayın Emine Nur Günay Hanımefendi’ye,  STK’larımızın ve ilgili kurumlarımızın gayretlerine ve sundukları katkılara teşekkür etmek istiyorum.” diyerek bitirdi.

“Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması nedeniyle bu töreni bugün gerçekleştirerek kadınlarımızın emeklerini onurlandırmak, onların gücüne güç katmak için bir aradayız.” diyen Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay da, “Kalkınma ekonomisinde ‘kapsayıcı büyüme’ dediğimiz modeller çerçevesinde ‘kapsayıcı yenilikçi politikalar’ önemli bir yer tutar. Bu politikaların hedef kitlesi, kadınlar, işsiz gençler ve engellilerdir.” dedi.

Milletvekili Günay, “Kadın temelli başlayan projemizde biz bugüne kadar 2400’ün üzerinde kadına ulaştık. Kadınlara ulaşırken sadece onlara ulaşmakla kalmadık. Aynı zamanda 2400 ailenin evine ulaştık. Biliyoruz ki; Kadın bir ailenin yapı taşıdır. Kadın annedir, kadın eştir, kadın dışarıda çalışıp evine katkı sağlayandır, yeri geldiğinde öğretmendir, yeri geldiğinde doktordur, terzidir.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Çakacak ve eşi Kevser Çakacak ile Milletvekili Günay, kursiyerlerin sertifikalarını verdi. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle kursiyerler de Vali Çakacak’ın eşi Kevser Çakacak’a ve Milletvekili Günay’a çiçek verdi.  

08-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-201808-03-2018

Akarbaşı Mahallesi Ada Sokak No35 Odunpazarı/Eskişehir - 02222306061

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.