ESKİŞEHİR ODUNPAZARI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Türk Dünyası Gençlik Dijital Medya Akademisi'nin Kapanış Etkinliği ve Sertifika Töreni Yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Gelecek Gençlerin, Kültür Endüstrileri Destek Programı kapsamında Türk Dünyası Vakfı tarafından eğitim ve kültür projesi olarak hazırlanan Türk Dünyası Gençlik Dijital Medya Akademisi'nin Kapanış Etkinliği ve Sertifika Töreni Eskişehir Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi Millet Kıraathanesi'nde yapıldı.
Türk Dünyası Gençlik Dijital Medya Akademisi'nin Kapanış Etkinliği ve Sertifika Töreni Yapıldı

Türk Dünyası gençleri öncelikli olmak üzere genç girişimcilerin ve sanatçıların bilgi ve tecrübelerinin arttırılmasına ve dijital dünyada her geçen gün yerini almakta olan Kültür Endüstrileri unsurlarını yakalamalarına imkân sağlayan Türk Dünyası Gençlik Dijital Medya Akademisi'nin  Kapanış Toplantısı ve Sertifika Töreni Türk Dünyası Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nâbi Avcı ev sahipliğinde Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Betül Demirci, İl Milli Eğitim Sinan Aydın, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğünden Proje Müdürü Emire Cete, Anadolu, Osmangazi ve Eskişehir Teknik Üniversitelerinden akademisyen ve öğrencilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Kapanış programında Türk Dünyası Vakfı Proje Koordinatörü Mustafa Çelik, Proje Danışmanları Prof. Dr. Murat Ataizi ve Dr. Ali Atalay  proje ve süreç hakkında bilgi verdiler. Kültür ve Turizm Bakanlığı Telif Hakları Genel Müdürlüğü'nden Proje Müdürü Emire Cete, Türk Dünyası Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr.  Nâbi Avcı ve Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy da teşekkür konuşmaları  yaptı.

Türk Dünyası'nın farklı ülkelerinden Eskişehir'e yükseköğrenim için gelen gençlerin ortak bir projede bir araya gelmesi, birlikte çalışma kültürünün desteklenmesi ve dünyada her geçen gün yerini almakta olan dijital medya ile kültür endüstrileri unsurlarını yakalamaları amacıyla ''Türk Dünyası Kültür ve Sanat Portalı'' ile Türk Dünyası kültürüne katkı sunulması gayesiyle proje toplam 10 ay; 10 eğitim ve 12 uygulama atölyesi şeklinde gerçekleştirilmiştir. Türk Dünyası Vakfı tarafından oluşturulan bilgisayar atölyesinde gençler; NFT, Dijital Kodlama, Kültür Endüstrilerinin Dijital Dönüşümü, Kültür ve Dijitalleşme, Yeni Medya ve Kültür Algısı, Blokchein Teknolojileri, Dijital Ekonomi, Yapay Zekâ gibi konularda alanında uzman akademisyenlerden eğitim alarak, uygulama imkânı buldular. 10 aylık proje süresinde edinilen bilgi ve birikimi ile Türk Dünyası ortak kültür portalına veri girişi sağladılar.

Projede eğitim alan öğrencilere sertifikalarının verilmesinin ardından kokteyl alanına geçildi ve program sona erdi.

 

 

02-10-202302-10-202302-10-202302-10-202302-10-2023

Akarbaşı Mahallesi Ada Sokak No35 Odunpazarı/Eskişehir - 02222306061

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.