ESKİŞEHİR ODUNPAZARI İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

Liseli Aşçılar Hünerlerini Sergiledi

Yurt genelinde 29 ilde düzenlenen Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali'ne Eskişehir'den katılan liseli öğrenciler mutfaklarda hünerlerini sergilerken, hazırladıkları güzel yemeklerle jüri üyelerine adeta lezzet şöleni yaşattı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, yurt genelinde toplam 29 ilde Gastronomi ve Yemek Yarışması Festivali düzenlendi. Toplam 7 bölgenin sahip olduğu yöresel lezzetlerin tanıtılmasının amaçlandığı etkinliğe Eskişehir'deki 6 liseden 18 öğrenci katılım sağladı. Diğer okullar arasından sıyrılarak İstanbul finaline gidebilmek amacıyla jürilere sunacakları yemekleri hazırlayan öğrenciler yarışmada heyecan dolu dakikalar yaşadı. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencilerinin yaptığı birbirinden güzel yemekler jürilere adeta lezzet şöleni yaşatırken, yapılan incelemelerin ardından ödül töreni düzenlendi. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bölge koordinatörlüğünde gerçekleştirilen yarışmada Ali Güven Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 1'nci, Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2'nci, Baksan Mesleki Eğitim Merkezi 3'ncü oldu. Yarışma sonucunda öğrencilere ve danışman öğretmenlere teşekkür belgesi, katılım belgesi ile dereceye giren okullarımıza madalya ve kupa hediye edildi. "Kapsamımız tamamen Türk mutfağı ve yöresel lezzetler" Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması Genel Koordinatörü Barış Ondaş, yarışmayla ilgili detaylara değinerek, "Her bölgede 4 koordinatör il seçtik ve bölgelerin kendine has illerini o 4 koordinatör ile bağladık. Her 4 ilde bir yemek yarışması yapıyoruz. Bu yemek yarışmalarından en yüksek puanı alan yemeğimizi İstanbul finaline yolluyoruz. 7 bölgemiz var, 4'er ilden 28 okulumuzu İstanbul finaline yollayacağız. Sadece İstanbul'u çok kalabalık olduğu için Avrupa ve Asya diye ikiye ayırdık. 29 ille beraber de 4 Mayıs'ta İstanbul'da Türkiye finalini yapacağız ve en iyi yemek yapan okulumuzu seçeceğiz. Kapsamımız tamamen Türk mutfağı ve yöresel lezzetler. Herkes kendi iline ait yemeğini yapıp hazırlıyor. Burada her bölgede jürilerimiz var. Türkiye genelinde yarışan 352 okulumuz var. Eskişehir'de ise 6 okulumuz bulunuyor. İşte bu okullardan bir tanesinin en yüksek puanı alan tabağını finale göndereceğiz" dedi. "Önümüzdeki yıllarda bunu daha fazla büyütmeyi planlıyoruz" Gerçekleştirilen etkinliğin öğrencilerin zamanla yarışmasını ve Türk mutfağıyla ilgili araştırma yaparak bunu hem en saf hem de en modern haliyle sunum gerçekleştirmelerini sağladığını ifade eden Ondaş, konuşmasının devamında, "Biz yemekleri orijinaline uygun olarak özellikle istiyoruz. Öğrencilerimiz hem araştırsın hem kendi kültürümüzden vaz geçmeyerek ilerlesin istiyoruz. Bu yarışmanın ilkini bu sene düzenliyoruz. Önümüzdeki yıllarda bunu daha fazla büyütmeyi planlıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığımız da bu konuya çok önem veriyor. Bu yarışmayı uluslararası düzeye taşımayı planlıyoruz. Ülkemizde birçok federasyon ve dernek yarışmalar yapıyor. Ama bu bakanlık eliyle yapılan bütçesiyle ve kendisiyle en büyük yarışma. Öğrenciye birebir ulaşabiliyoruz çünkü hepsi bakanlığın öğrencileri. Bu sayede daha fazla kişiye ve okula ulaşabiliyoruz. Bunu uluslararası boyuta taşıdığımız zaman kendi özümüzü hiç bozmadan ilerleme şansımız var. Önümüzdeki yıllarda en büyük ve en güvenilir tek yarışma olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.  
Liseli Aşçılar Hünerlerini Sergiledi

16-04-202416-04-202416-04-202416-04-202416-04-202416-04-202416-04-202416-04-2024

Akarbaşı Mahallesi Ada Sokak No35 Odunpazarı/Eskişehir - 02222306061

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.